Mais de 1000 atletas invadiron o circuito de campo a través de Monterrei. A Sociedade Ximnástica de Pontevedra e o Comesaña Sporting Club, novos campións galegos de cross corto

Esta mañá puidemos disfrutar dunha moi boa xornada de campo a través no Circuito de Monterrei. A Delegación da FGA ourensana e o Concello de Ourense colaboraron en todolos aspectos organizativos para que as tres competicións que hoxe celebrábanse no Complexo Deportivo de Monterrei, o Memorial Alejandro Lorenzo, o Cto. Galego cadete e xuvenil indiv. e clubes campo a través e o Cto. Galego de cross corto, se disputaran cun rotundo éxito organizativo e participativo. Máis de 1000 atletas tomaron a saída nas distintas probas celebradas ao longo da mañá. No trocante ao Cto. Galego de Cross corto a Sociedad Gimnástica de Pontevedra impoñíase na clasificación masculina, puntuando para o equipo os integrantes Rafael Fuentes, Carlos Villamor, Roberta Geralavicius e Iván Docampo. Na categoría feminina o Comesaña Sporting Club clasificaríase na primera posición, grazas á labor desempeñada por Patricia Mendes, Yolanda Gutierrez, Sandra Mosquera e Soledad Castro. . Resultados: Campionato Galego Cross Curto Galego Cadete_Xuvenil Memorial Alejandro Lorenzo

Esta mañana, en el circuíto de Monterrei (Pereiro de Aguiar- Ourense) tuvo lugar el Campeonato Gallego Cadete y Juvenil de Campo a Través individual y por equipos, hombres y mujeres. Con un tiempo excelente y sobre un extraordinario circuíto con gran presencia de aficionados, asistimos a una de las más atractivas jornadas de pedestrismo que se pueden contemplar. A las 12.00 tomaron la salida las mujeres de ambas categorías, que disputaron la prueba sobre un recorrido de 3.400 metros. En cadetes se impuso Angela González (Comesaña), haciéndolo en juveniles Camila Alonso (Gimnástica). A las 12.20 salieron los hombres. Tras recorrer 5.400 metros el cadete Miguel Otero (Cuntis) y el juvenil Gonzalo Basconcello, se proclamaron vencedores en ambas categorías. Por equipos cadetes, RIA en hombres y Comesaña en mujeres se impusieron. En juveniles, ADAS fue el vencedor tanto en hombres como en mujeres.
Campeonato Gallego de Cross Corto por Clubes.
Tras los cadetes y juveniles, fueron los promesa, senior y veteranos los que compitieron para disputar el Campeonato Gallego de Cross Corto por Clubes. Sobre un recorrido de 4.000 metros, en hombres se impuso la Gimnástica, seguida de Academia Postal y ADAS.En mujeres el equipo vencedor fue el Comesaña, siendo Academia Potal y Celta, segundo y tercero respectivamente. El título honorífico al mejor Club, que computa a hombres y mujeres fue para el Academia Postal.
Memorial Alejandro Lorenzo.
En el Memorial Alejandro Lorenzo, los ganadores fueron en mujeres benjamín (800 metros), Sandra Souto (Vila de Cangas) y Manuel Justo (Comesaña) en hombres de dicha categoría (800 m). En mujeres alevín María Pérez (Comesaña) y en hombres alevín, Pedro Ossorio (Narón), ambos sobre un recorrido de 1.400 metros. En infantiles, sobre 2.100 metros Iria Rodríguez (Porriño) y Miguel González (Franciscanos) fueron los vencedores.