O kenyano Daniel Kiplagat e a portuguesa Doroteia Alves Peixoto gañan o Memorial Adolfo Ros

Non houbo sorpresas no 25ª Edición do Memorial Adolfo Ros e os atletas africanos dominaron a proba , e desde o disparo de saída coparon as primeiras posicións
O tempo do gañador foi de 1.03.08. Os seus compatriotas entraron unha hora e tres minutos só varían os segundos (9, 21, 33 e 55). O portugués Morgado marcou 1.04.19.
O primeiro atleta con licenza galega foi para Hassan Lekhilidel Ourense Academia Postal que cruzou a linea de meta en sétima posición, e o primeiro galego Daniel Bargiela en oitava posición cun crono de 1.07.28
En mulleres a vencedora foi Doroteia Alves cun crono de 1.15.39, a portuguesa estivo acompañada pola galega Yolanda Gutierrez do Comesaña con 1.18.32 e Azara Garcia dos Salmóns con 1.19.18 Resultados MaioresMenores