Exito da Carreira Popular de Negreira

O pasado domingo 13 de novembro celebrouse a trixésimo segunda Carreira Popular de Negreira, organizada por este concello da provincia da Coruña.
A amenza de choiva estivo presente ata instantes antes das primeiras carreiras, aínda que, finalmente, non fixo acto de presenza e púdose disputar sen ningún contratempo, salvo algúns refachos de vento, sempre molestas para os corredores.
Houbo moito público presenciando as carreiras e animando aos corredores, populares e federados, que se deron cita nas rúas de Negreira.
A primeira proba disputada correspondeu ás categorías máis pequeñas: benxamín e alevín, sobre unha distancia de 1000 metros. Foron os máis madrugadores e entusiastas.
En categoría masculina vitorias de Leonardo Guazzone na alevín e Hugo Novoa en benxamín, que entrou moi preto a pesar da diferenza de idade. Na clasificación feminina triunfo da alevín Noelia Iglesias, sendo a vencedora na categoría benxamín Marina Fernández.
Posteriormente deuse a saída á carreira conxunta entre infantís, cadetes e xuvenís, que percorreron unha distancia de 4500 metros.
Victoria contundente de Tariku Novales na clasificación xeral, a pesar de pertencer á categoría cadete.
Tamén destacada actuación de Rafael Piñeiro, que entrou en segunda posición, sendo así mesmo cadete.
Máis tarde chegaron os primeiros xuvenís, Nicolas Villanueva, vencedor da súa categoría, e Fernando Vales.
Pola súa banda, Carmen Martinez foi a vencedora na clasificación xeral, sendo aínda cadete. Despues cruzou a meta a primeira xuvenil, Nerea Ruanova. E segundos máis tarde a vencedora na categoría infantil, Lucía Suárez.
Pero tamén a organización da carreira estableceu unha clasificación de atletas locais. Estes son os gañadores.
Tras finalizar as carreiras para os máis pequenos, deuse a saída ao resto de categorías, sobre unha distancia homologada de 10.000 metros nun Circuíto esixente para os corredores, pero moi vistoso para o público. Máis de 1300 atletas inscritos nesta carreira que é unha das máis importantes e prestixiosas da nosa Comunidade.
A lexion africana, tal e como era previsible, impuxo un forte ritmo xa desde o principio que rompeu a carreira. A loita entre os atletas kenyanos e os marroquís foi moi intensa.
Pasados o quilómetro 6, un grupo integrado por Daniel Kiplagat, Hassan Leikili Anouar Dabab e Eliud Kipserem, tiraban con forza nunha das costas ás que se enfrontaron. Algo máis descolgado, Leonard Kigen. Mais tarde, en solitario Aka Assasaoui. Despues pasarían Carlos Costa. E algo máis atrás Juan Pena.
Por ese paso as primeiras mulleres foron a portuguesa Clarisa Cruz, Joan Chelimo e, algo máis atrasada, Nancy Chemutai. Finalmente descolgouse do grupo ou kenyano Kiplagat, gañador en 2010 en Ourense, e venceu parando ou reloxo en 30 minutos e 34 segundos, un minuto e tres segundos máis que ou anterior vencedor, tamén kenyano.
Segundo foi un comabativo Hassan Lekhili, quen non puido referendar ou seu dominio en Santiago e Ourense, entrando a dezaseis segundos do gañador. Moi preto, o kenyano Eliud Kipserem. Despois o marroquí Anouar Dabab, o kenyano Leonar Kigen, o marroquí Akka Essaadaqui e o portugués Carlos Costa. O primeiro galego foi ou lucense Juan Pena Holguín, que terminou sétimo.
En mulleres, dominio da lusa Clarisa Cruz , décimo terceira na xeneral, seguida de Joan Chelimo e Nancy Chemutai, de Kenya. A primeira galega foi a ferrolá Raquel Suárez.
Tamén houbo unha clasificación por equipos, sendo a vitoria para o Atletismo Sar A Poutada por diante do Milladoiro e ou Universitario.
En definitiva gran éxito desta nova edición dá Carreira Popular de Negreira, tanto en participación como en nivel organizativo. Resultados